Asiantuntevaa apua sairauksien sattuessa

Sairaanhoidon järjestäminen on työnantajalle vapaaehtoista. Järjestämme halutessanne ennaltaehkäisevän työterveyshuollon lisäksi yrityksenne tarpeisiin kohdennetut työterveyshuoltopainotteiset sairaanhoitopalvelut.

Työterveyspainotteinen sairaanhoito on työterveyshuollon palvelua, jossa sairauksien hoidon yhteydessä huomioidaan potilaan työ ja työolosuhteet sekä niiden mahdollinen vaikutus sairauden syntyyn ja sairaudesta toipumiseen sekä työkykyyn. Sairaanhoitopalvelun avulla voidaan vähentää pitkittyviä sairauslomia ja työkyvyttömyyden uhkaa. Sairaanhoidon toteuttaminen työterveyshuollossa tukee varhaista työperäisten sairauksien toteamista ja hoitoa. Lisäksi sairaanhoitokäyntien yhteydessä työterveyshuolto saa työpaikasta tietoa, jota voidaan hyödyntää lakisääteisen ennaltaehkäisevän työterveyshuollon suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Sairaanhoitosopimus sisältää työterveyshoitajien sairasvastaanoton ja yleislääkäritasoisen sairaanhoidon tutkimuksineen. Sairaanhoidon laajuutta voidaan täydentää erikoislääkärikonsultaatiopalveluilla.

Miten vastaanotolle?

Ennalta varattavien vastaanottoaikojen lisäksi meillä on päivittäin työterveyslääkärin ja -hoitajan vastaanottoaikoja äkillisiä sairastumisia varten.

Selvitä työpaikkasi sairauspoissaolokäytännöt. Kun sairastut, eikä esimiehen lupa työstä poissaoloon riitä tai tarvitset arviota sairauteesi liittyen, niin soita ajanvarausnumeroon, jossa oireidesi perusteella arvioidaan ohjataanko sinut työterveyshoitajan vai -lääkärin vastaanotolle. Työterveyshoitajan sairaanhoidon vastaanotolle voi varata ajan myös netistä, ajanvarauslinkkiin pääset ylävalikosta.

TeleQ – ajanvarausjärjestelmämme kautta ajanvaraus on helppoa. Jos asiasi ei ole kiireellinen, niin voit valita myös takaisinsoiton, jolloin työterveyssihteeri on sinuun yhteydessä sinulle sopivana aikana. Ajanvarausjärjestelmän kautta sinun on myös mahdollista peruuttaa jo varattu aikasi.